Filippa K

Gör du en beskrivning av Filippa K`s designs, är det ord som klassiskt, stilrent och enkelt som passar in här. Mottot för det här klädmärket är, “Mode där hållbarhet är guiden till tillväxt”. Det här ledordet är något som de strävar efter i deras klädmärke. Filippa K vill förmedla en känsla av tidlöshet och enkelhet, som gör att kollektionerna passar i alla sammanhang samt för alla säsonger.

Var kollektion som de släpper innehåller allt från toppar, tröjor, byxor, ytterplagg, stickat, kjolar, skjortor, accessoarer, skor och mycket mer. Du kan enkelt skapa en stilren och personlig look med hjälp av hennes kollektion. Med enkla metoder kan du lätt få den där klassiska looken att bli mer avslappnad genom att matcha med några snygga skor och en stilfull väska. Du kan enkelt få den klassiska looken att bli mer chic.

Grundarna bakom Filippa K

Bakom konceptet av märket Filippa K, står Filippa Knutsson tillsammans med dåvarande maken Patrik Kihlborg samt vännen och kollegan Karin Segerblom. Företaget bildades 1993, i samband med att Filippas pappa, Lars Knutsson tvingades sälja sin klädbutik Gul&Blå. Filippa hade länge haft en stark önskan om att få ut sina egna idéer, och här tog allt sin början. Det här klädföretaget har blivit ett av Sveriges ledande företag inom modebranschen.

Året var 1997 då den första Filippa K-butiken slog upp portarna i Stockholm. Även Oslo fick sin första butik, och senare samma år utnämndes Filippa Knutsson till Årets Svenska Modedesigner. Filippa K säljs idag i flera fristående butiker och större varuhus i hela Skandinavien och i stora delar av Europa. Naturligtvis går det också att hitta Filippas olika klädkollektioner hos flertalet nationella och internationella online butiker.

Återförsäljare

Filippa K symboliserar kvalitet, tidlöshet och vardagslyx. Kläderna och accessoarerna speglar den moderna, kvalitetsmedvetna mannen och kvinnan. Det har blivit ett ledande klädmärke, som har lett till att Filippa K: s klädkollektioner även finns att köpa i ett flertal fysiska butiker i våra nordiska grannländer. Även flera butiker i länder som Belgien, Tyskland, Nederländerna och Frankrike, är återförsäljare av Filippa K egendesignade klädmärke.

Det går att hitta kläder och accessoarer från Filippa K i såväl fristående butiker som hos större modekedjor, varuhus och nätbutiker. Exempel på återförsäljande nätbutiker är, Zalando, Nelly och Bubbleroom med flera. När det kommer till varuhus finns klädmärket hos bland annat butiker som Åhléns, Nordiska Kompaniet och MQ. Vill du besöka en fristående Filippa K-butik kan du besöka exempelvis Göteborg, Amsterdam, Paris, Köpenhamn eller Berlin.

För honom och henne

Filippa K designar och tillverkar kläder och accessoarer för både män och kvinnor. När det kommer till herrkläder, passar det den moderna mannen. Kombinationen av stil, funktionalitet och bekvämlighet är kännetecknet för stilen. Det finns allt från klassiska chinos och skjortor till lite lyxigare kashmirtröjor och ullrockar. Detsamma gäller till henne; där är det enkelhet och stilrena kavajer och trendriktiga byxor och blusar som gäller.

Inom den sportiga kollektionen är det mer mjuka, följsamma och multifunktionella plagg. Plagg som passar utmärkt för hård träning eller till ett lugnt yoga-pass. Eller varför inte bara ha det som en modern mysdress en fredagskväll i soffan? Det är väldigt funktionella plagg som går bra att använda till mer än en sak. Du kan även hitta tillbehör när det kommer till träning, som olika redskap.

Modern minimalism

Minimalism talas det om när det kommer till allt som är inom konst, arkitektur, musik, film, litteratur och design. Det typiska för konstformen är sammansatta konstruktioner och sparsamhet. Man vill minimera och hålla ner på verken. Detta går hand i hand med Filippa K, som står för att skapa en modern, tidlös och minimalistisk design. Andra kända designers som också förknippas med minimalism är Calvin Klein och Malene Birger.

Sammanfattning

För den som vill rensa sin garderob för att göra plats för en ny, minimalistisk och klassisk look, är Filippa K kollektionerna något du bör hålla ögonen på. Prisklassen ligger någonstans mellan medel till hög, men dessa kläder är en design som ger dig en look av elegans och stilrenhet med bra kvalité. Att Filippa K har blivit ett av Europas mest omtalande klädmärken är fullt förståeligt.

Leave a Comment